Webtartalom-megjelenítő

Tolna Megyei Civil Információs Centrum
Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület

Nyitvatartási idő:
 • Hétfő: 7.30 – 16.00 óra
 • Kedd: 7.30 – 16.00 óra
 • Szerda: 7.30 – 16.00 óra
 • Csütörtök: 7.30 – 16.00 óra
 • Péntek: 7.30 – 13.30 óra
 
Amennyiben a civil szervezet szükségét érzi a tanácsadók bevonására is, lehetősége van személyes konzultációra, előzetes időpont-egyeztetés alapján!
 
A kialakult járványügyi helyzet miatt a Tolna Megyei Civil Információs Centrum a személyes szolgáltatásait, tanácsadásait és a rendezvényeket határozatlan ideig szünetelteti. Bármilyen kérdéssel telefonon vagy e-mailen vehetik fel velünk a kapcsoltot akár munkaidőn kívül is.
 
Elérhetőségek:
 
Cím: 7100 Szekszárd, Béla király tér 6.
Irodai telefonszám: 74/407-297
Mobil elérhetőségek:
Sándor Tamás - irodavezető: 20/379-4755
Helf Balázs - programkoordinátor: 20/376-6057
E-mail: cic@tolna.net
Weboldal: www.cicszekszard.hu
 
Munkatársak:
 
Elnök: Réger Balázs
Jogi tanácsadó: Dr. Takács Zita
Társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tanácsadó: Csík Attiláné
Pénzügyi-adózási tanácsadó: Horváth Mária
Számítógép-kezelési tanácsadó: Dalla Valle Bettina
 
Kiemelt együttműködő partnereink:
 • Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata
 • Tolna Megyei Önkormányzat
 • Babits Mihály Kulturális Központ
 • Tolna Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház
 • Tolna Megyei Kormányhivatal
 • Települési önkormányzatok
 
A Civil Információs Centrumról:
 
A Tolna Megyei Civil Információs Centrum a Civil törvényben, valamint a Polgári Törvénykönyvben meghatározottak szerint jelentősen hozzájárul a civil szervezeteket érintő szabályozások megismerésének elősegítéséhez, a civil szervezetek megerősödéséhez, valamint a szervezetek közötti együttműködés hatékonyabbá tételéhez. A megyei iroda sokoldalú, gyakorlati és elméleti segítséget tud nyújtani egyesületeknek és alapítványoknak, tanácsadások és előadások formájában.
 
Fő feladataink, célkitűzéseink:
 
Feladatunk a Tolna megyében bejegyzett civil szervezetek szakmai támogatása, fenntarthatóságuk erősítése, az államháztartás alrendszereiből nyújtott támogatások felhasználásra vonatkozó tanácsadás.
 
Legfőbb célunk, hogy a megyei civil élet szereplőinek olyan naprakész, térítésmentes szolgáltatásokat biztosítsunk, mely munkájukat, érvényesülésüket nagyban segíti.
 
Szolgáltatások:
 
Az Információs Napok megtartásával nemcsak a megyeszékhelyen található civil szervezetekkel tartjuk az aktív kapcsolatot, hanem a megye minden járásának egyesületeinek és alapítványainak képviselőivel próbálunk személyes kapcsolatot kialakítani.
A címlistánkban szereplő, megyében működő civil szervezeteket hírlevél formájában folyamatosan tájékoztatjuk a pályázati forrásokról, a megrendezésre kerülő programokról, az aktuális törvényi változások során jelentkező feladatokról.
Ezenkívül irodánk képzéseket és fejlesztő tréningeket szervez. Speciálisan a civil szektor számára kifejlesztett képzések és workshopok célja olyan oktatási program kidolgozása, mely rövid távon építi a szervezet vezetőinek és aktív tagjainak ismereteit, mely a gyakorlatban is hasznos tanácsokat ad. Hosszú távon pedig szemléletformáló szerepe révén azt segíti elő, hogy a szervezetekben egyre több jól képzett, motivált és kreatív gondolkodású szakember vállaljon aktív szerepet, valamint a fiatalabb generáció is helyet találjon a szférában.
 

2020.04.23.